FAQ


1. Waarvoor kan je beroep doen op een vroedvrouw?

Eigenlijk kan je tijdens heel veel verschillende fases beroep doen op een vroedvrouw. In de preconceptionele fase, wanneer je dus een kinderwens hebt maar nog niet zwanger bent, kunnen wij tijdens een consultatie zien wat er allemaal belangrijk is en in orde moet zijn voordat je zwanger wordt.

Eens je zwanger bent, kan je op consultatie komen voor de zwangerschapsopvolging (eventueel in combinatie met huisarts/gynaecoloog) en kan je zwangerschapscursussen volgen bij de vroedvrouw.

Bij incana doen wij geen arbeidsbegeleidingen of thuisbevallingen.

Eens bevallen in het ziekenhuis staan wij klaar voor jullie vanaf de moment dat jullie thuis zijn voor de medische opvolging van mama en baby. Ook hebben we aandacht voor het emotioneel welzijn van het hele gezin.


2. Hoe lang kan je terecht bij een vroedvrouw?

De mutualiteit voorziet een terugbetaling tot 1 jaar na de geboorte! Wil je daarna ook nog graag op consultatie komen, is de kostprijs van de consultatie zelf te betalen. 


3. Doen jullie ook andere workshops buiten de zwangerschapscursus?

Ja zeker! Hier vind je alle workshops die er momenteel zijn zoals bijvoorbeeld babymassage, zwangerschapsmassage, mama baby café,...


4. Gebeuren de consultaties aan huis of in de praktijk?

We hebben 4 zorgregio’s verdeeld onder de 4 vroedvrouwen. Duffel (Els),  Booischot (Julie), Wiekevorst/Nijlen (Maaike) en Niel (Sarah). Wij hebben praktijkruimtes in Duffel, Booischot en Nijlen.

De consultaties tijdens de zwangerschap en na 6 week postpartum gaan door in de praktijk (behalve regio Wiekevorst en Niel, dat is altijd aan huis).

Indien het niet mogelijk is om tot in onze praktijkruimtes te komen, laat het dan zeker even weten en dan komen we aan huis.